De première

Deel dit bericht

Er kan maar één keer, de eerste keer zijn.

Gisterenavond was het zover, de première van: ‘t verlôôren schaop in de Halle in Axel.

Het is 19.00 uur. Alle technische dingen zijn gecheckt, alle microfoontjes doen het! De gordijnen gaan dicht, de zaal gaat open. Het langste uur van de avond gaat beginnen. In dit uur gebeurt er nog zoveel, ik vind het altijd een rollercoaster van gevoelens. Ieder doet nog even zijn eigen dingetjes van bijgeloof, nog een keer door de tekst door bladeren, vele toiletbezoeken, 100x op de klok kijken maar vooral elkaar moed inspreken en langzaamaan de zaal vol horen stromen. Vol was hij zeker, overvol! Een zaal vol mensen die laten horen dat ze er zin in hebben. Het geeft ons moed, wij hebben het publiek nodig en publiek dat er zin in heeft daar gaan wij voor!

Het is 19.50 uur, het signaal komt binnen dat de zaal zo goed als vol is en de laatste mensen binnen komen. Nog 10 minuten…. Het komt eraan! De allereerste keer live voor publiek. Van binnen komt de laatste twijfel bij me naar boven, hebben we het stuk wel goed gekozen? Wat gaan ze er van vinden? En dan ineens is het daar, het is 20.00 uur. De zaallichten gaan uit, de verlichting op het toneel wat harder, de laatste knuffels, schouderklopjes en toi toi toi’s gaan rond.

Terwijl het doek zich opent en langzaamaan het decor zichtbaar wordt klinkt het eerste applause, een mooier compliment kan er niet gegeven worden aan ons geweldige team van decorbouwers! De rest van de avond gaat in een flits voorbij, een lachende zaal, genietende spelers en nadien het gevoel van euforie en opluchting. Het doek gaat vanavond voor de laatste keer dicht. We zijn er! We hebben iets neergezet om trots op te zijn en om trots op te zijn om dit aan ons publiek te brengen.

Geweldig publiek van gisterenavond, bedankt om ons te helpen, te ondersteunen maar vooral om ons te laten genieten en kracht te geven voor onze tournee! We hopen dat jullie er net zoveel van hebben genoten als wij en zien jullie graag weer terug bij één van onze voorstellingen.

Wij gaan vandaag nog een beetje nagenieten en ons daarna weer voorbereiden voor de 2de uitvoering volgende week in Axel. Onze 2de reeds uitverkochte zaal.

Nog geen kaarten en wil je het niet missen? Voor de voorstellingen in het weekend van 25 en 26 januari in Den Dulleart in Hulst en voor de voorstellingen op 1 en 2 februari in de zaal van van Leuven in Kloosterzande zijn nog kaarten te reserveren.

Reserveren kan via: www.descheldegalm.nl

Nogmaals bedankt voor de prachtige avond!

Namens volkstheater de Scheldegalm,

Sebastiaan Vanhijfte