2016 Komte Konehin nao’ Klôôster ?

Auteur: George Sponselee

Met bijdrage van leden van de Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia.

‘n Toneelstik in drie bedrijven bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia te Kloosterzande.

Het stuk speelt in de eind jargen vijftig van de twintigste eeuw op “d’n achterbuiten” van een dorpscafé waar de harmonie de zaal gebruikt voor haar repetities.

Rolverdeling

Geert Merk – Door William Asselman. De cafébaas. Hij is 25 jaar vaandeldrager van de harmonie en is tamelijk doof. Hij mengt zich nogal eens ongevraagd in de zaken van het bestuur.

 

Alma Merk – Door Marian Dankaart- Van Geersdale. De vrouw van Geert. Ze wil hebben dat alles er altijd proper uitziet.

 

Julia Merk  – Door Wendy Boënne – Van Goethem. De dochter des huizes, is beginnend onderwijzeres en helpt in haar vrije tijd haar ouders in het café. Ze weet dat Bennie Flip een oogje op haar heeft en dat is wel wederzijds, maar ze heeft toch haar twijfels.

 

Meester de Meijer – Door Theo van Meelen. Hoofd van de plaatselijke lagere school, dirigent van Sint-Cecilia en het dweilorkest “De Zandboeren”. Naast muziek is het houden van bijen zijn hobby en hij is correspondent voor het plaatselijke reclameblad bekand als ‘t Bladjen van Ko.

 

Dokter Staal – Door Sebastiaan Vanhijfte. De dorpsarts. Is voorzitter van de harmonie en bijenhouder. Spreekt onder vrienden gewoon Klôôsters.

 

De Baron – Door Marcel de Nijs. Wordt door iedereen ‘meneer d’n baron’ genoemd. De beschermheer van de harmonie en als rentmeester van het Kroondomein heeft hij veel zakelijke contacten overal in den lande, ook met het Koninklijk huis.

 

Bennie Flip – Door Koen Roelands Vrachtbode, is een beetje introverte, haast verlegen man, vrijgezel en muziekant. Is verliefd op Julia, maar voor meer dan om hier en daar eens naar de kermis te gaan, durft hij haar niet vragen.

 

Gusta Struijlaert – Door Tiny Burm – de Bakker Zus van Alma en mit van Julia. Ze helpt waar dan nodigis bij haar zuster. De kommeer van het dorp en daarom alsgemeen bekend als ‘t Bladjen van Ko.

 

Lies Kastrol – Door Cindy Staal – van Meelen Zij staat op verzoek in de keuken of helpt Alma in de bediening. Ze houdt ervan om nu en dan eens een grap uit te halen.

 

Pol Bruggeman – Door Wim de Kock Walpersoneel van de provinciale boot. Spelend lid van de harmonie. Iemand die af en toe goede ideeën weet aan te dragen en de drijvende kracht achter ‘De Zandboeren’.

 

Nardjen Bruggeman – Door Barbara Everaard – Scheerders Zoon van Pol en scholier. Zet zich graag in als er ten behoeve van het jubileumfeest loten verkocht moeten worden. Dankzij zijn vrijmoedigheid lukt dat hem bijzonder goed.

 

Koningin Juliana – Door Imelda Boerdam – Minnaert

Prins Bernhard – Door Izaak Boerdam (Gastspeler Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia)

Fred de Vlieger, Muzikant – Door Piet Ardonne (Gastspeler Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia)

Ward, Muzikant – Door Michel Weemaes (Gastspeler Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia)

Diverse muzikanten en figuranten: Leden Koninkrijke Harmonie Sint-Cecilia

 

Regie: Nelly Boogaart – de Bakker

Souffleur: Gudulla Scheerders – Vervaet

Grime: Gudulla Scheerders – Vervaet

Decorbouw: Piet Seij

Belichting / geluid: Pascal Boënne, Remco Everaard

Foto’s

Deel dit bericht