In Memoriam

Gêênen mens is zôô aonwezig, a’s de mens die ‘ôôr gemist!

Gudulla Scheerders – Vervaet 8 oktober 1953 – 14 mei 2024

Op dinsdag 14 mei 2024 is Gudulla (Guduul) na een oneerlijke strijd overleden. Gudulla was vanaf 1971 bij ons volkstheater betrokken. In deze jaren heeft ze voor ons volkstheater vele hulp voor en achter de schermen betekend. Van o.a. een klein rolletje, tot aan ondersteuning bij de kostuums, grime maar vooral als onze vertrouwde souffleuse bij vele repetities en uitvoeringen. Een niet altijd even dankbare rol, want zoals het bij acteurs gaat was het benoemen/corrigeren van de tekst altijd net te vroeg of net te laat of (naar zeggen) te zacht. Gudulla hield zich hier altijd staande in en was voor vele spelers in de afgelopen jaren de vaste zekerheid in de coulissen voor als het toch langer stil zou blijven dan nodig. Hierbij liet Gudulla zich door niemand aan de kant zetten en dwong bij de decorploeg altijd een goede plek af om alle spelers te kunnen horen maar zeker om ze te kunnen zien. Zoals ze zelf altijd zei: “ ik kan aan je gedrag of aan je blik zien of je je tekst niet meer weet”. Guduul het wegvallen van jou als lid en als mens maakt ons stil en zorgt ervoor dat we niet weten wat we moeten zeggen, helaas ben je er nu niet meer om ons de juiste woorden in te fluisteren!

Dankjewel voor alles wat je ons hebt gegeven! Wij gaomen ou vrêêd missen.

Wies Boogaart 9 augustus 1946 – 2 mei 2022

Op maandag 2 mei 2022 is onze oud-speler Wies Boogaart geheel onverwachts overleden. Wies was vanaf de start bij ons volkstheater betrokken. Eerst als acteur en later als adviseur. Als echtgenoot en steun en toeverlaat van onze regisseuse Nelly, was Wies bij elk te spelen stuk op de achtergrond zeer betrokken en gaf al dan niet gevraagd zijn advies en mening. Als Wies kwam kijken bij de uitvoering dan waren naast de gebruikelijke zenuwen bij de spelers deze ook bij de regisseuse te merken. Zoals hij vroeger zijn werk deed bij het Hof van Vlaanderen zo was ook zijn visie en mening over ons Volkstheater en onze stukken. “De mensen moeten waar krijgen voor hun geld en hun wensen en verwachtingen moet je blijven overtreffen!” Ondanks dat Wies de laatste jaren niet meer meespeelde met ons volkstheater heeft hij tot aan de dag van vandaag toch zijn stempel gedrukt en zullen we hem als lid maar zeker als mens ontzettend missen! Wies, dankjewel voor alles wat je ons hebt gegeven!

Wij gaomen ou vrêêd missen.

Peter Goossen, 5 juli 1951 – 15 maart 2022

Op dinsdag 15 maart 2022 is onze oud-speler/decorschilder en oud-bestuurslid Peter Goossen overleden. Peter is 50 jaar lid geweest van ons volkstheater. Peter kon alles, van decor schilderen, behangen, blijven plakken, muziek maken, zingen en vooral spelen. Rolvast, bij ieder die zijn tekst kwijt was, of had overgeslagen werd er vragend naar Peter gekeken en hij loste het weer op. Van alle gespeelde stukken waren de dialectstukken zijn favoriet om te spelen en later om naar te kijken. Vele rollen die hij vertolkt heeft waren een succes maar één rol steekt daar met kop en schouders bovenuit. Den onnozelen in het stuk: ’t Spook van de Polder. Een grote duts maar slimmer dan iedereen. Peter binnen ons toneel heb je een hoofdrol vervuld. Als mens , als vriend en als lid van ons volkstheater was je van onschatbare waarde. Dankjewel voor alles wat je ons hebt gegeven!

Wij gaomen ou vrêêd missen!

Deel dit bericht